Rengaspesusta tuntuvaa puhtautta

Jari Mäki (Vianor)

Kun renkaiden laatuun ja vanteiden ulkonäköön on panostettu, kannattaa niistä myös pitää hyvää huolta”, toteaa Tampereen Vianor Oy:n aluepäällikkö Jari Mäki.

Autoilijan tulee huolehtia, että valittu pesuohjelma sisältää rengaspesun. Ulkonäön lisäksi renkaiden puhtaudella on suuri merkitys ajettavuuteen. Likainen rengas tuo mukanaan tasapainotusongelmia. ”Yleinen syy, varsinkin talviaikaan ja kurakeleillä ravistamiseen on, että vanteen sisään on tarttunut lunta, jäätä tai likaa. Olennaista on säännöllinen pesu, jolloin lika ei pääse pinttymään”, Mäki neuvoo.

Mikään vannetyyppi ei ole lialta turvassa. Maantiesuola ja lika ovat erityisesti metallivanteiden vihollisia. ”Pintasyöpymiä vastaan auttaa pölykapselien käyttö ja säännöllinen pesu. Nykyisin näkee valitettavan paljon metallivanteilla varustettuja autoja, joissa pölykapseleita ei ole ollenkaan”, Mäki jatkaa. Myös alumiinivanteet on puhdistettava säännöllisesti, jotta lakan kuoriutumiselta vältytään. Lisäksi on hyvä tietää, että markkinoilla on paitsi talvikäyttöön, myös ei-talvikäyttöön soveltuvia alumiinivanteita. ”Vianorilla talvikäyttöön soveltuvissa alumiinivanteissa on lumihiutaleen kuva”, Mäki opastaa.

Yritysinfo

Vianor on autoiluun ja rengaspalveluihin keskittynyt kasvava ketju, johon kuuluu yli 770 myyntipistettä 20 maassa. Ketjussa työskentelee noin 1400 rengasalan osaajaa. Suomessa on yli 60 Vianor-myyntipistettä ympäri maan.

www.vianor.fi