Autoilija, muista korihuolto

Senotec-miehet

”Säännöllinen autonpesu on tärkeää ja ehkäisee monia ongelmia, mutta ei yksin riitä”, toteaa autojen ruosteenestoon erikoistuneen Senotec Oy:n myyntipäällikkö Jarmo Laakso (kuvassa vasemmalla).

Parhaatkaan puhkiruostumattomuustakuut eivät suojaa autoja ruosteelta. Merkistä riippumatta jo pari vuotta vanhoissa autoissa on nähtävissä huolestuttavan paljon korroosion jälkiä. Kosmeettisen haitan ohella ruostuminen on turvallisuusriski, joka koskee erityisesti uusia ajoneuvoja.  ”Uusien autojen turvatekniikka tuo mukanaan paljon painoa, jota toisaalta pyritään minimoimaan esimerkiksi ympäristö- ja kulutustekijöiden takia. Siksi nykyään käytetään paljon ohennettuja materiaaleja. Koska ohuempi teräs on aina herkempi ruosteelle, turvallisuusriskit ovat isot”, Laakso kertoo.

Ruosteenestokäsittely kannattaa useista syistä. Ensinnäkään mikään muu ei suojaa autoa korroosiolta, varsinkaan Suomen olosuhteissa. Käsittely ehkäisee hapettumisesta ja ruostumisesta aiheutuvia vikoja muun muassa alustassa, sähköliitoksissa sekä jarruputkissa. ”Sertifioitu, valmistajan hyväksynnän mukainen ruosteenestokäsittely ei vahingoita autoa, eikä vaikuta auton omiin takuisiin. Etuja ovat myös vähentynyt melu ja parempi jälleenmyyntiarvo”, Laakso toteaa. ”Paras lopputulos saadaan kun ruosteenestokäsittely tehdään uutena ja säännöllisesti kolmen vuoden välein”, hän jatkaa.

Senotec Oy:llä ajoneuvon käsittely aloitetaan auton pesemisellä. Jos autossa havaitaan pesun jälkeen ruostetta, se poistetaan paikan päällä. Yleisimmin käytetty menetelmä on hiekkapuhallus. Hiekkapuhaltaminen tapahtuu käyttötarkoitukseen soveltuvalla laitteella, joka ei aiheuta vaurioita ohuisiin pelteihin tai muihin autossa oleviin herkkiin kohteisiin.  Käytettävissä on myös muita mekaanisia sekä kemiallisia menetelmiä, joilla ruostetta saadaan poistettua. Ruosteenpoiston jälkeen suoritetaan pohjamaalaus, jonka jälkeen  tehdään varsinainen ruosteenestokäsittely. Huolella tehdyn ruosteenpoiston jälkeen ruosteenestokäsittelyn lopputuloksesta tulee hyvä ja kestävä. ”Erikoistyöt sovitaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa. Työllemme annamme luonnollisesti myös takuun”, Laakso toteaa.

Yritysinfo

Senotec Oy on Nokialla toimiva, FI- sertifioitu, Suomen suurin TECTYL- ruosteenestolaitos. Yritys kuuluu Autojen Ruosteenestoliikkeiden Keskusliittoon (AREKL) ja Autoalan Keskusliittoon (AKL) sekä Suomen Yrittäjiin.

www.senotec.fi