Puhdas auto ympäri vuoden: enemmän kuin silmäniloa

Erityisesti Suomen olosuhteissa auton peseminen on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä, sillä se suojaa autoa maantiepölyn, tiesuolan ja hiekan aiheuttamalta kulutukselta. Pesemätön auto on kirjaimellisesti huomattava riski.

Peseminen olisi hyvä suorittaa ympäri vuoden noin kahden viikon välein tai useammin; näin suojaat autosi maalipintaa ulkoisilta rasituksilta, kuten UV valolta, sateelta, ilmansaasteilta, rikiltä ja sadevedeltä. Keväällä ja kesällä auringon lämpö moninkertaistaa lian vahingolliset vaikutukset. Rapakeleillä loska koettelee maalipintaa veden ja lian seoksena. Talvella auton säännöllinen peseminen on erityisen tärkeää, koska tiesuola ja kosteus luovat korroosion etenemiselle suotuisat olosuhteet. Talviajossa vaarana on myös renkaiden nastoista irtoava metallipöly, joka voi syöpyä maalin läpi ja aiheuttaa korroosiota maalin alla jäädessään pinnoille pitkäksi aikaa. Auto kannattaa vahata myös talven aikana ainakin kerran, jotta uusi lika jää vahapinnan päälle, eikä pääse kiinnittymään maalipintaan. Lisäksi puhtaasta maalipinnasta on helppo havaita mahdolliset vauriot, kuten naarmut ja kiveniskemät.

Puhtaus parantaa merkittävästi liikenneturvallisuutta. Puhtaan auton valot ja heijastimet näkyvät likaisia paremmin ja puhtaat ikkunat ja peilit parantavat näkymää autosta ulos.

Puhdas auto on säilyttää arvonsa ja on miellyttävä ajaa. Se on myös kestävä merkki huolellisesta kuljettajasta.

Ammattilaisten pesuvinkit

Lue ammattilaisten pesuvinkit ja saat parempia pesutuloksia: