Pesupaikoilla on eroa

On pesunkestävä fakta, ettei nykyaikainen autonpesukone vahingoita autoasi! Säännöllisessä ja usein toistuvassa pesussa ratkaisevaa on autonpesukoneen tekniikka. Näin tunnistat laadukkaan pesupaikan.

  • Hiekan ja pölyn poisto vaatii autonpesukoneelta järeän korkeapainejärjestelmän, joka pystyy poistamaan hiovat ja naarmuttavat jyväset pois ennen harjausvaihetta. Asia on helppo varmistaa jokaisessa autonpesukoneessa kokeilemalla ensin harjatonta pesua; harjattoman pesun jälkeen nähdään, millainen auton pinta on siinä vaiheessa, kun kone alkaisi pestä harjoilla. Vesisuihkujen on ulotuttava joka paikaan auton pinnalla ja niiden on oltava riittävän tehokkaat pesemään hiekan ja pölyn pois ennen harjausta. Mikäli hiekan voidaan todeta irronneen, on harjapesu kyseisellä koneella turvallista.
  • Tärkeää on myös laadukas ja hellävarainen pehmoharjamateriaali, jonka huomaat merkittävästi alhaisemmasta pesuäänestä auton sisällä.
  • Asiantuntevan palvelun tunnistat siitä, että henkilökunta on koulutettu opastamaan pesuohjelman vallinnassa. Esimerkiksi äskettäin pestylle, vain kevyesti kuraantuneelle autolle riittää harjaton peruspesu. Vastaavasti pitkään pesemättä olleelle autolle on paras valita teho- tai kiillotuspesu. Jos auton lika on pinttynyttä, liian kevyt pesu jättää autoon likakalvon. Mikäli autossa on pesun kannalta haastavia muotoja tai esimerkiksi suksikotelo, kannattaa asiasta mainita pesua valitessaan.

Etsi luotettava pesupaikka